miercuri, 7 noiembrie 2007

Cultul berii in Cehia













Cehii se mandresc cu cel mai mare numar de bautori de bere din lume. Consuma anual 161 de litri/persoana.

Mandria lor este justificata intrucat tehnologia de preparare a berii este imitata in intreaga lume. Cehii considera berea ca facand parte din viata.

Cehii au denumit berea "painea-lichid" si o consuma in acesta maniera. Cea mai mare parte din berea ceheasca este produsa prin tehnologia Pilsner exact cu ingredientele esentiale. Secretul berii cehesti sta in conditiile propice de cultivare a hameiului.

Gustul berii cehesti este foarte conservator si este firesc ca o persoana sa fie loiala unui brand. In ceea ce priveste consumatoarele de bere, este stiut ca ele prefera berea neagra care este, de obicei, slaba si dulce. Se spune ca "berea neagra mareste sanii" la femei asa cum, probabil, mareste abdomenul la barbati...

Cand beau cehii berea? Unii o beau chiar la micul dejun, altii o prefera la pranz sau la cina, altii dupa munca, adica… mai tot timpul. Berea este atat de populara incat in prima carte de bucate aparuta in Cehia exista o reteta "supa cu bere".

Se mai poate spune despre Praga ca este un oras al pub-urilor si al berii. Cele mai faimoase pub-uri sunt Pivovar U Fleků - cel mai vechi din lume (dateaza din 1499) si U Kalicha, cunoscut si frecventat de iubitorii berii.

Sursa : www.maze.ro

Niciun comentariu: